You are currently viewing דע את הסימפטומים של תסמונת המעי הרגיז (IBS) אצל נשים

דע את הסימפטומים של תסמונת המעי הרגיז (IBS) אצל נשים

תסמונת המעי הרגיז, או IBS, היא הפרעת מעיים שכיחה יחסית בארה"ב. בחודש המודעות ל- IBS באפריל הקרוב, גלה את הסימפטומים, הסיבות והטיפולים של מצב זה וכיצד הוא משפיע על נשים.

 

מאמר זה אינו מחליף ייעוץ רפואי, אלא מציע מידע וטיפים כיצד לשוחח עם רופא או ספק שירותי בריאות בנושאים שיש לכם. 

 

מה זה IBS?

IBS בדרך כלל מציג כאבי בטן יחד עם קבוצה של תסמיני מעיים אחרים. משך הזמן והחומרה של הסימפטומים עשויים להשתנות, אך IBS נמשך לפחות שלושה ימים בחודש לפחות שלושה חודשים.

 

המצב נקרא בין היתר גם מעי גס ספסטיים וקוליטיס רירית, ולעיתים רופאים מאבחנים IBS כאשר אינם מוצאים סיבה ספציפית לאחר אי הכללת מצבים אחרים.

 

IBS משפיע על נשים יותר מגברים. הקרן הבינלאומית להפרעות במערכת העיכול (IFFGD) מדווחת כי 10% -15% מהאוכלוסייה העולמית סובלת מ- IBS, וכשני שליש מהסובלים הם נשים.

 

מהם הסימפטומים של IBS?

ישנם שלושה סוגים שונים של IBS, כך ששני אנשים המאובחנים עם IBS יכולים להיות בעלי תסמינים שונים מאוד. מהו סימפטום של תסמונת המעי הרגיז העקבי בכל הסוגים? כאבי בטן ואי נוחות שכיחים כמעט בכל סוגי המעי הגס.

 

WebMD מדווח כי שלושת הסוגים הם כדלקמן:

 

IBS עם עצירות: ידוע גם בשם IBS-C, מצב זה מכיל תסמינים הכוללים נפיחות והתכווצויות, צואה גושית או קשה ותנועות מעיים לעיתים רחוקות או מאוחרות. הסובלים עשויים לחוות לפעמים פגיעה צואתית.

 

IBS עם שלשול: המכונה IBS-D, סוג זה מגיע עם תסמינים הכוללים התכווצויות בבטן, צואה רופפת או מימית, תנועות מעיים תכופות מאוד ודחיפות להקלה על מעיים.

 

IBS עם עצירות ושלשולים: IBS-M (עבור מעורב) מציג תסמינים מתחלפים של IBS-C ו- IBS-D.

 

סיבות אינדיבידואליות לעצירות ושלשולים יכולות להיות שונות מאוד, ולחוות את אחת מהן מדי פעם היא בדרך כלל לא מה לדאוג. אך אם תסמינים אלה מתרחשים לפחות שלושה ימים בחודש במשך שלושה חודשים ברציפות, ייתכן שהגיע הזמן לקבוע פגישה עם רופא או רופא לדיון על IBS.

 

בעוד שחלק מהתרופות ללא מרשם (OTC) יכולות להקל על תסמינים מסוימים של IBS, מישהו הסובל מ- IBS מעורב עשוי לרצות להימנע מטיפול עצמי ולהגדיר אפקט בומרנג – טיפולי עצירות עלולים לגרום לשלשול ולהיפך. שוחח עם רופא או ספק שירותי בריאות לפני שתנסה טיפול עצמי.

 

מאמר זה נכתב על ידי עזר נאמן.